Neusblog 5

door Wynn Heliczer.
Vrijdag 29 Maart: Try out! Voor het eerst veel mensen op de stoelen waar we anders ook heel vrolijk voor stonden te spelen, maar dan leeg … en geen reactie. En voor het eerst met theaterlampen i.p.v. daglicht. 's Middags nemen we nog een aantal scènes door, laten die een beetje bezinken, ruimen we op, eten we weer heerlijk aan een lange tafel als één grote familie en daarna … spelen maar! Ondanks de snelheid - waardoor we niet elk belangrijk punt helder de ruimte kunnen geven - doen we wel erg ons best te luisteren naar elkaar en onbevangen te spelen, ook met de reacties uit het publiek. Maar er valt nog genoeg te ontdekken waar we aan kunnen werken! Als iedereen vannacht maar goed uitrust om morgen vol energie de officiële Tweetakt-première van de neushoorn in te gaan.
Zaterdag 30 Maart: Première! 's Middags repeteren we lang, weer ontzettend lekker gegeten en toen met de nodige koffie op, nieuwsgierig en lichtelijk gespannen voor hoe we vanavond het verhaal gaan vertellen … spelen maar! We hebben veel plezier in het spelen, maar we kunnen nog wel meer 'samen zijn' tijdens de voorstelling: samen het verhaal vertellen i.p.v. 8 kleine eilandjes die samen onze (verbeeldings-)wereld moeten overbrengen.
Zondag 31 Maart: Eerste matinee! Dat valt mooi samen: De zomertijd, en 's middags spelen in
vol daglicht. Op één uitzondering na heeft iedereen z'n klok op tijd goed gezet (en dus goed op de goede tijd gezet). Een heerlijke lunch staat ons te wachten voor het spelen, van Aarbeien tot mozZarella, alles was vertegenwoordigd. Eten en spelen: wat is er heerlijker dan dat!? En: alle BarreLander-kinderen zijn er.

Ezrah helpt vlijtig met bouwen van de kapla-neushoorn en vraagt zich tijdens de voorstelling af of ook echt ZIJN bouwwerk omvergelopen wordt. Kees is die ochtend 2e geworden bij Judo en Hendrik 4e in haar categorie- eigenlijk eentje hoger zelfs- dus die tonen trots hun beker en medaille. Kosja durft als eerste in de doos van Kim (-eh, Kim's doos, ja, de kartonnen doos die Kim als Hendrik draagt - maar dan Hendrik in de neushoorn -eh, in onze voorstelling Neushoorn. Ja. Duidelijk?). Rosa en Luca verkennen Jilles' megadoos. Lola komt vol trots haar -naar eigen zeggen- kleinste beste vriend Jan showen en Kaj heeft in plaats van een neushoorn een hele olifant bij zich. En de voorstelling? Die vind ik heel erg leuk vandaag. Vol goede moed en zin op naar de volgende 8!

Meer over: