Nieuwste vaudeville

Dertien Rijen is de tijdelijke repertoire vereniging van 't Barre Land, Discordia en consorten die jaarlijks aan het eind van het seizoen samenkomt om een groot toneelspelersensemble te vormen. Waar naast het delen van de vrachtwagen, opslag, maaltijden, scripts, dramaturgische kennis, drank, ideeën, kostuums, histoire en acts, gewerkt wordt aan de opbouw van repertoire en stijlontwikkeling.

Na Der Narr und seine Frau heute abend in Pancomedia in 2006 (citaat: 'Het oude variété is natuurlijk een hele nieuwe uitvinding. In oude tijden heette het het nieuwe variété. Pas in nieuwe tijden noemt men het het oude variété.'), Vaudeville in 2007 en Impromptu in 2008 (citaat: 'Het enige wat we nodig hebben is een vloer waar je niet doorheen zakt.') speelt Dertien Rijen nu haar nieuwste vaudeville.

Uit het werk van Willem Wittkampf

/ uitvinder van de journalistieke monoloog

zoon van Simon Carmiggelt en vader van Ischa Meier

uit de hoogtijdagen van Het Parool

niet eerder vertoond materiaal

en fragmenten uit zijn ‘lachpil’


met: Annet Kouwenhoven Anouk Driessen Bert Haelvoet Czeslaw de Wijs Fleur Renes Ingejan Ligthart Schenk Margijn Bosch Martijn Nieuwerf Maureen Teeuwen Miranda Prein Sara de Bosschere en Vincent van den Berg.