Snijzaal

Der Theatermacher

Wegens geherformuleerde noodzakelijkheid brengt De Veere
Der Theatermacher van Thomas Bernhard  Lees verder »

Op/Af in De Snijzaal

De workshop waarin kinderen bekend worden gemaakt met de geheimen van het zijn en het niet zijn, kijken of bekeken worden.

Speciaal voor Tweetakt opent toneelgezelschap ’t Barre Land de deuren van haar atelier. Dat is de plek waar voorstellingen ontstaan en gemaakt worden. In deze imposante omgeving nodigt het gezelschap kinderen uit om op grote lege vellen de rol te tekenen die zij willen spelen, als zij zelf toneelmaker zouden zijn.

De workshops zijn bestemd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en vinden op de volgende dagen en tijdstippen plaats.

Zaterdag  21 maart  10.00 – 12.00 en 14.00 - 16.00
Zondag    22 maart  10.00 – 12.00 en 14.00 - 16.00

Zaterdag  28 maart  10.00 – 12.00 en 14.00 - 16.00  Lees verder »

The Waste Land revisited

Een nieuwe serie wasteland-avonden, met ondermeer Revue van Gilles Biesheuvel, Alaska van Marijke Schermer en het eerste deel van Hoofd zonder Wereld.

Ritter, Dene, Voss

Toneelstuk in drie bedrijven.

De Oostenrijkse auteur Thomas Berhnard (1931-1989) schreef deze familiecomedie in 1984 voor Ilse Ritter, Kirsten Dene en Gert Voss, drie geliefde acteurs van het Wiener Burgtheater. Het stuk gaat over twee zusters, toneelspeelsters, die in hun Weense stadsvilla wachten op de thuiskomst van hun broer, een filosoof, die terugkeert uit een inrichting.

“Kunstenaars moeten zichzelf helpen, vooral jonge kunstenaars. Er komt niets terecht van jonge kunstenaars als ze voortdurend geholpen worden. Wie een kunstenaar helpt, maakt hem kapot.”

Bernhard op zijn best. Hard gescheld en lichtvoetig gefoeter, repeterende tirades over toneelspelen, de schilderkunst, de medische wetenschap en gebak.

Spel:  Lees verder »

kelder

'Kelder | Bye bye world!' is gemaakt vanuit de fascinatie voor mensen die de behoefte hebben om te verdwijnen uit hun huidige leven. Eenieder bekruipt weleens de wens om ergens anders opnieuw te beginnen. 'Kelder' gaat over mensen die het niet bij die fantasie laten, maar dat ook daadwerkelijk doen.
We volgen twee vrouwen die beide om volledig verschillende redenen, en op een ochtend als alle andere -
de deur achter zich dichttrekken en - verdwijnen.

"Olga zet het vorkje in haar gebakje. Dit nooit meer denkt ze, dit nooit meer .. "  Lees verder »

Meer over:

lt. Gustl - mej. Else

In theater Kikker in 2007 en op vrijdag 2 oktober 2009 in De Snijzaal. Fotograaf Fran van der Hoeven.

Kras

Foto Jaïr Stranders, genomen in de Snijzaal.

Neushoorn

Fotografie Fran van der Hoeven, David Adams en Rene den Engelsman.

Snijzaal

In het voorjaar van 2007 openden we de deuren van De Snijzaal. Vanaf maart tot juni was het monumentale pand op het Utrechtse Veeartsenij-terrein atelier, podium en open huis. Om de twee weken werd er twee weken in twee zalen ontvangen, gepresenteerd en geschonken. Data, plaats en aanvang zijn vooraf bekend. Bar en verzorging van hoog niveau, programma wisselend.

Nieuwe stukken werden gemaakt, afgewisseld met repertoire van Comp. Marius, Dood Paard, Maatschappij Discordia, individuele gasten en ‘t Barre Land. Snijzaal had korte termijn programmering.  Lees verder »

Happy Days / Oh les beaux jours

Dat wordt weeral een schone dag!
Toneelstuk in twee bedrijven van Samuel Beckett (1906-1989)

Toneelstuk. Vrouw alleen. 10.08.1960. Parijs. (werktitel)

Centrale beeld: vrouw gedeeltelijk begraven in een wrede aarde en blootgesteld aan een helse zon.
Een nachtmerrie.  Lees verder »