de woorden de dingen

de woorden de dingen

Een nieuwe verzameling gezichtsverwarringen

349
Ik weet dat dat een boom is - dit kan van alles betekenen: ik kijk naar een plant, die ik voor een jonge beuk houd, een ander houdt het voor een aalbes. Hij zegt Dat is een struik en ik zeg dat het een boom is. - We zien in de mist iets, wat één van ons voor een mens houdt, de ander zegt Ik weet dat dat een boom is.

5.4
[Hier is nog een grote leemte in ons denken. En we twijfelen of zij nog opgevuld zal worden.]

350  Lees verder »

de woorden de dingen

Fotograaf Fran van der Hoeven.

"Schoenen aan, tafelkleed aan"

Daniël Bertina besprak voor het Domein Kunstkritiek de voorstelling van 12 december 2009 in Frascati 3.  Lees verder »

Barre Landers herschikken de woorden en de dingen

Sara van der Kooi schreef voor het Corpus Kunstkritiek in de TM van januari 2010 een kritiek over de voorstelling van 12 december 2009 in Frascati 3. In bijlage de tekst in Pdf.

Radio over woorden en dingen

Twee radio interviews over onze voorstelling de woorden de dingen. Bij OBA-live sprak Czeslaw de Wijs over de aanstaande voorstelling en leest Anouk Driessen het verhaal van het theeketeltje, hier zijn de beelden van de webcamopnames te bekijken.
Voor Salto spraken Czeslaw de Wijs en Martijn Nieuwerf met Amsterdam FM, alhier te beluisteren, het interview begint om ongeveer 15.10 uur.

Taal is macht

Lorianne van Gelder besprak voor Het Parool de voorstelling van woensdag 9 december.  Lees verder »

An Oak Tree

An Oak Tree (1973) is een werk van beeldend kunstenaar Micheal Craig-Martin, momenteel te zien in het Tate Modern. Het bestaat uit een glas water op een klein glazen plankje iets boven hoofdhoogte aan de muur bevestigd en bordje met de tekst van een vraaggesprek, waarin Craig Martin beweert dat het glas water in een eikenboom veranderd. Op deze website is de tekst te lezen. 
 Lees verder »