De kersentuin

De Kersentuin

De eerste in de reeks repertoire is De Kersentuin van Anton Tsjechov. De montering is gebaseerd op het regieboek van Stanislavski. 

Stanislavski aan Tsjechov, telegram, petersburg, 2 april 1904:
succes kersentuin bij publiek heel groot, onvergelijkelijk veel groter dan moskou. na derde bedrijf veel geroep om auteur. kenners verrukt. kranten begrijpen weinig. troep zeer geestdriftig. ik triomfeer. gefeliciteerd. alexejev.

Tsjechov aan Stanislavski, Jalta, 5 november 1903:  Lees verder »

Dwars tegen de huidige tijdsgeest

Chris Belloni schreef voor Het Theaterjournaal een kritiek over De kersentuin die hij zag op 8 januari 2011 in Theater Frascati te Amsterdam.  Lees verder »

Wat is hier aan de hand?

Verslaggever Henk Roozeboom deed voor Ons Utrecht een interview met Ingejan Ligthart Schenk over de voorgenomen reeks repertoire en de eerste voorstellingen van De kersentuin.  Lees verder »

De kersentuin

Bert Nienhuis fotografeerde De Kersentuin.

Repertoiretoneel in praktijk

Simon van den Berg schreef voor de TM van maart een verslag van de eerste voorstellingen van De kersentuin in de nieuwe Veere-bezetting.  Lees verder »

Repertoire

Loek Zonneveld schreef voor De Groene
Amsterdammer
van 12 januarie 2011 een kritiek over De kersentuin, die hij te Amsterdam in Frascati 1 zag.  Lees verder »

Ontroerende Tsjechov

Kester Freriks schreef voor het NRC van 4 januari 2011 een recensie over De Kersentuin die hij op 3 januari had gezien in Theater Kikker in Utrecht.  Lees verder »

Irrt, Wirrt van de Veere

Karin Veraart besprak voor De Volkskrant van vrijdag 27 mei 2011 de voorstelling van woensdag 25 mei in Theater Frascati.  Lees verder »