2007

Happy Days / Oh les beaux jours

Dat wordt weeral een schone dag!
Toneelstuk in twee bedrijven van Samuel Beckett (1906-1989)

Toneelstuk. Vrouw alleen. 10.08.1960. Parijs. (werktitel)

Centrale beeld: vrouw gedeeltelijk begraven in een wrede aarde en blootgesteld aan een helse zon.
Een nachtmerrie.  Lees verder »

'Torquato Tasso' van 't Barre Land maakt mooie come-back

de Volkskrant, 1 oktober 2007 - Karin Veraart

Het heeft de naam een van de mooiste verblijven van de familie d'Este te zijn geweest: Belriguardo, een lustslot even buiten het Noord-Italiaanse Ferrara. Als prinses Leonore d'Este en haar vriendin gravin Leonore Sanvitale aan het begin van Torquato Tasso al pratend door de tuin lopen, zie je het voor je: weelde waarin het goed toeven is.  Lees verder »

Een impressionistische klucht

In het totaal heb ik vier producties van ’t Barre Land gezien. Deze vier producties verschilden wat aanpak betreft wezenlijk van elkaar. Het is alsof het gezelschap iedere keer weer met een nieuwe speelstijl op de proppen komt. De voorkeur van het gezelschap lijkt dan ook uit te gaan naar moeilijk op te voeren toneelstukken die een individuele aanpak vereisen. De maatstaf die ’t Barre Land bij de opvoeringen aanhoudt lijkt daarbij bepaald te worden door het succes van hun vorige producties. In de loop der jaren heeft het gezelschap zo een repertoire opgebouwd dat grotendeels bestaat uit curieuze toneelklassiekers. Ook ‘Anatol’, een impressionistisch toneelstuk van Arthur Schnitzler uit 1893, is weer zo’n merkwaardige klassieker die vraagt om een aparte aanpak.  Lees verder »

Meer over:

video: Torquato Tasso

Torquato Tasso, na 10 jaar opnieuw op het repertoire genomen in nieuwe vertaling en nieuwe enscenering. Muziek: The Shins 'Sleeping Lessons' (Wincing The Night Away, 2007).  Lees verder »

Deconstructie, een coproductie met Dood Paard

Een man en een vrouw botsen op de puinhopen van een gedeeld verleden. De herinnering aan alles wat vertrouwd is weggevaagd, bewust of onbewust.  Lees verder »

Bies & Dries are cookin', man.

Martin Schouten zag Deconstructie op woensdag 14 november in de Toneelschuur in Haarlem en schreef over onze voorstelling in zijn Theaterdagboek voor TM:  Lees verder »